להאזין לרדיו, לשמוע את ציוץ הציפורים, או סתם ליהנות ממוזיקה טובה. הרבה קשישים לא יכולים להרשות זאת לעצמם מהסיבה הפשוטה והיא ירידה באיכות השמיעה שלהם.
הפתרון הקלאסי לכל ירידה בשמיעה היא התאמת מכשירי שמיעה לקשישים, אולם לא מדובר בנושא כל כך פשוט, אלא באחד הנושאים הרגישים כיום ברפואת גיל הזהב.
למי להתאים מכשירי שמיעה?
בעבר היה מקובל כי כל אדם אשר לא מקשיב בצורה טובה לסביבה ומרגיש כי חלה אצלו ירידה בשמיעה- היה מופנה אוטומטית אל מכון שמיעה כדי שיותאם לו מכשיר שמיעה מסוים. כיום המצב מעט שונה. ויש הבדלים רבים בין הסוגים השונים של מכשירי שמיעה שונים.
התאמת מכשירי שמיעה איננה דבר אשר מבוצע באופן אוטומטי כיום. יש חשיבות מכרעת להתאמה של מכשירי שמיעה לאותו אדם אשר זקוק להם ולאורח חייו. התאמת מכשירי שמיעה מיועדת גם עבור אוכלוסיה פחות מבוגרת אשר קיימת אצלה ירידה דרסטית בשמיעה. לא כל ירידה בשמיעה משמעותה הזדקקות להתאמת מכשירי שמיעה, אך אין ספק כי ירידה חמורה בפרק זמן קצר מצריכה תשומת לב מיוחדת.
איך להתאים מכשירי שמיעה ?
הסוד הגדול בהנאה ובהפקת המיטב ממכשירי שמיעה הוא בהתאמה נכונה של מכשירי שמיעה לאדם מסוים טמון ביכולת להתחשב בכלל הפרמטרים אשר מרכיבים את חייו ולהתאים עבורם את הפתרון הטוב ביותר.
התחשבות באורח חייו של האדם, רמת פעילותו הפיזית, יכולתו להסתגל לשינויים ומורכבות המכשיר הם הפרמטרים המרכזיים אשר מכתיבים את הצלחת או אי הצלחת ההתאמה של מכשירי שמיעה לאנשים מסוימים.
רבים מהאנשים אשר מותאמים להם מכשירי שמיעה בצורה שאיננה מוצלחת דיה מרגישים תסכול ולא מפיקים את המיטב מהמכשיר. בדיוק מסיבה זו יש לבחור מכון שמיעה איכותי אשר ידע להתאים בצורה מיטבית את מכשיר השמיעה הטוב ביותר.
מכשירי שמיעה ואיכות שמיעה
גם אנשים צעירים יכולים לסבול מירידה באיכות השמיעה. לא מדובר במקרה זה בירידה גמורה בשמיעה עד כדי חירשות, אלא בירידה כלשהי באיכות של הצלילים והקולות אשר מגיעים אל האוזן.
ירידה בשמיעה יכולה להיגרם מעבודה רבת שנים בסביבת עבודה רועשת כמו למשל מפעל או מועדון. הירידה לא תורגש באופן חד ומיידי והיא תתרחש באופן הדרגתי. אנשים אשר יחוו ירידה כזו בשמיעה לא ישימו לב כי שמיעתם נפגעה והם בדרך כלל יהיו אנשים בגילאים צעירים.